Valoisat näkymät vuodelle 2022

Päättynyt vuosi oli Suomen toimitila- ja kiinteistömarkkinoilla jopa yllättävän hyvä, vaikka liike- ja toimistotilojen vuokrauksessa kohdattiinkin haasteita. Nyt uuden vuoden alkaessa mikään ei viittaa vauhdin hiipumiseen, ehkä pikemminkin päinvastoin. Transaktiomarkkinoilla kansainvälisen pääoman kiinnostus Suomea kohtaan on edelleen vahva ja jopa hienoisessa kasvussa.

Myös maamme yritysten näkymät ovat varsin valoisat. OP:n uunituoreen suuryritystutkimuksen mukaan kasvuorientoituneiden yritysten osuus on tuplaantunut edellisvuodesta, mikä näkyy myös kasvavina (+6 %) investointeina tuotantokapasiteettiin ja tuotantotiloihin. Vastaavasti investoinnit toimisto- ja muihin tiloihin ovat edelleen hienoisessa (-2 %) laskussa yritysten muuttaessa toimintatapojaan.

Työskentelytapojen ja ostokäyttäytymisen muutokset luovat kysyntää kiinteistökehityshankkeille, joilla omistajat parantavat tilojen vuokrattavuutta ja sijoitusten likviditeettiä. Samat muutosvoimat kannattelevat myös vuokralaisedustuksen markkinaa. Yhä useampi yritys tarvitsee konsulttiapua tilavaihtoehtojen kartoituksessa, sopimusneuvotteluissa ja uusien tilojen muutostöissä.

Lähdemme suurella innolla vuoteen 2022, pidetään yhteyttä.