”Salkkuumme kuului kaksi vanhaa toimistokiinteistöä Helsingin keskustassa sekä vuonna 2001 valmistunut toimistotalo Leppävaarassa. Ecorumin asiantuntemuksella onnistuimme herättämään sekä kotimaisten että kansainvälisten sijoittajien kiinnostuksen. Voin lämpimästi suositella Ecorumia kumppaniksi muillekin kiinteistönomistajille”, kertoo Kulttuurirahaston varainhoidosta vastaava asiamies, Ralf Sunell.

Kiinteistökaupat 40 vuoden kokemuksella

Toimimme kiinteistökaupoissa myyjän tai ostajan kaupallisina neuvonantajina. Asiakkainamme on kotimaisia ja kansainvälisiä kiinteistösijoittajia ja muita kiinteistöjen omistajia.

Myyntitoimeksiannoissa vahvuuksiamme ovat 40 vuoden asiantuntemukseen ja kokemukseen nojaavat hinta-arviot, valmiudet kehittää kohdetta parantaaksemme sen arvoa ja houkuttelevuutta sekä vahva prosessiosaaminen kiinteistökaupan järjestelyissä.

Tunnemme pääkaupunkiseudun kiinteistöt ja ostotoimeksiannoissa löydämme asiakkaan tavoitteleman kohteen, teemme sijoituksen kannattavuuslaskelmat ja avustamme kiinteistökaupan toteuttamisessa aina kauppakirjan allekirjoitukseen asti.

Toteutamme kaupat aina projektikohtaisesti

Laajat päättäjätason kontaktimme ulottuvat aina kotimaisista kansainvälisiin sijoittajiin, sekä tunnemme parhaat kaupantekotavat. Jokainen projekti on omanlaisensa ja jokaiseen kiinteistökauppaan valitaan paras myyntirakenne projektikohtaisesti. Tarpeen vaatiessa voimme kontaktoida potentiaaliset ostajat tai ostajan hiljaisesti ja toteuttaa kaupan niin kutsuttuna off market -myyntiprosessina. Kun tiedämme kohteen herättävän laajaa kiinnostusta, yleisin valinta kaupantekotavaksi on tarjouskilpailu. Kiinteistökaupat sisältävät usein ainakin pieniä kehitystoimenpiteitä ja pyrimme näillä toimilla korjaamaan ennen myyntiä ne puutteet, jotka voidaan laittaa kuntoon kannattavasti ja kaupan aikataulua vaarantamatta.

Tiedämme mitä ostajat arvostavat, millaisia kohteita he hakevat ja mitä seikkoja he kaupan kohteessa vierastavat. Tunnemme myös ostajien tiedontarpeet ja huolehdimme asiantuntijoina, että lukuisat lisäkysymykset käsitellään huolellisesti, kaupan päätökseen asti.

Pyydä lisätietoja

Ecorum ja Suomen Kulttuurirahaston kiinteistökaupat

Suomen Kulttuurirahasto

Kokonaiset toimistorakennukset ovat isoja sijoituksia ja vaativat remontteineen ja vuokralaismuutoksineen omistajaltakin aktiivista työpanosta. Lisäksi toimitilamarkkinoilla käydään aggressiivista, välillä jopa epätervettä kilpailua vuokralaisista. Samalla kiinteistöjen kysyntä sijoitusmarkkinoilla on pysynyt vilkkaana ja hintataso terveenä. Huolellisen harkinnan jälkeen Kulttuurirahasto päätti käynnistää kolmen toimistokiinteistönsä myynnin ja valitsi Ecorumin hoitamaan kiinteistösalkkunsa myyntiä. Salkkuun kuului kaksi vanhaa toimistokiinteistöä Helsingin keskustassa sekä 2000-luvun alussa valmistunut toimistotalo Leppävaarassa.

Lue asiakascase »

Asiakkaitamme

CapMan Real Estate, Suomen Lähetysseura, Suomen Kulttuurirahasto, EM Group Oy, Helsingin yliopiston rahastot, Metso Oyj