Ecorum ja Suomen Kulttuurirahaston kiinteistökaupat

Suomen Kulttuurirahasto

Kokonaiset toimistorakennukset ovat isoja sijoituksia ja vaativat remontteineen ja vuokralaismuutoksineen omistajaltakin aktiivista työpanosta. Lisäksi toimitilamarkkinoilla käydään aggressiivista, välillä jopa epätervettä kilpailua vuokralaisista. Samalla kiinteistöjen kysyntä sijoitusmarkkinoilla on pysynyt vilkkaana ja hintataso terveenä. Huolellisen harkinnan jälkeen Kulttuurirahasto päätti käynnistää kolmen toimistokiinteistönsä myynnin ja valitsi Ecorumin hoitamaan kiinteistösalkkunsa myyntiä. Salkkuun kuului kaksi vanhaa toimistokiinteistöä Helsingin keskustassa sekä 2000-luvun alussa valmistunut toimistotalo Leppävaarassa.

Lue asiakascase »

SEB – Tilaprojekti, uusi pääkonttori Eteläesplanadilla

SEB oli kasvun myötä levittäytynyt jo kahteen rakennukseen Unioninkadulla sijaitsevassa kiinteistössä. Syntynyt tilakokonaisuus oli sokkeloinen ja näköpiirissä häämötti vielä iso remontti. Ecorumin tiimi alkoi kartoittaa ja tutkia eri omistajien tarjoamia vuokratiloja. Ennen pitkää keksittiin, että LähiTapiolan omistamassa talossa Eteläespalla saattaisi piillä ainekset kaikki kriteerit ja toiveet täyttävään tilaratkaisuun, vaikka talon vuokrasopimukset pitäisikin järjestellä uusiksi ja tilat remontoida täysin.

Lue asiakascase »

Metso – Pääkonttorikiinteistön kehittäminen,myynti ja uudet tilat

Metson liiketoiminnot jaettiin kahteen yhtiöön ja uuden fokuksen ja yritysrakenteen myötä Metson omistama kuusikerroksinen pääkonttorirakennus Kasarmitorin laidalla ei enää vastannut yhtiön tarpeita. Todettiin, että vanha talo kannattaa myydä ja Metsolle etsitään joustavampia ja ketterämpiä työskentely- ja yhteistyötapoja tukevat vuokratilat ja näin Ecorum sai tehtäväkseen toteuttaa Metson kaksivaiheisen tilajärjestelyn. Ecorumin strategiana oli myydä rakennusta sijoittajille kehityspotentiaalia omaavana kohteena, joka tyhjenisi ja uusi omistaja pääsisi kerralla toteuttamaan haluamansa muutokset

Lue asiakascase »

Suomen Lähetysseura – Arvokiinteistön kehitys, myynti asuinkäyttöön ja uudet toimitilat

Suomen Lähetysseuran päämajana pitkään palvellut ”lähetystalo” Helsingin Tähtitorninkadulla päätettiin myydä ja kaupat saatettiin päätökseen alkuvuodesta 2018. Myyntiä valmisteltiin kaavakehityksellä, jolla Lähetysseuran keskuskonttorin noin sadan työpisteen laajuiset tilat palautettiin pääosin asuinkäyttöön. Hankimme Lähetysseuralle uudet ajanmukaiset vuokratilat Länsi-Pasilasta.

Lue asiakascase »

Pyydä lisätietoja